1. Kredietinformatie
 2. Kredietrapporten

Kredietrapporten

Zekerheid van zaken doen

Kredietrapporten op maat

Creditchecken biedt u de mogelijkheid om essentiële handelsinformatie direct online op te vragen en om te zetten in kredietrapporten. Een uitgebreid kredietrapport geeft u alle gerechtelijke- en financiële informatie over uw klanten, concurrenten, leveranciers, partners of andere zakelijke relaties. Met 1 druk op de knop krijgt u inzage in de financiële status en kredietwaardigheid van uw relatie. Denk hierbij aan; wat uw relatie maximaal kan besteden, hoe uw relatie andere bedrijven betaald en de actuele cijfers. Hiermee beperkt u financiële risico's en de kans op een wanbetaling tot een minimum en kunt u zakelijke beslissingen nog gedegener nemen.

Naast een financiële inschatting worden in een kredietrapport ook andere zaken beschreven, zoals:

 • De concernstructuur;
 • Negatieve berichten in de media;
 • De ontwikkelingen van het bedrijf en deze zich presteert ten opzichte van vergelijkbare bedrijven.

Kredietrapport.JPG

Bronnen om te komen tot kredietrapporten

Creditchecken verzamelt, combineert en verwerkt wereldwijd data uit duizenden bronnen. Hierin worden officiële publieke bronnen gecombineerd met gegevens die niet voor iedereen zichtbaar zijn. Samengevat vormen de volgende bronnen de belangrijkste input om te komen tot een uitgebreid kredietrapport:
 • Jaarrekening
 • De Kamer van Koophandel
 • Rechtbanken
 • Betalingservaringen

Inhoud

Basis informatie

Algemene bedrijfsgegevens, contactgegevens, directieleden en bedrijfsactiviteiten.

Groepsstructuur

Overzicht van de structuur van het concern.

Kredietscore & kredietlimiet

Hoe wordt het bedrijf beoordeelt op basis van het betalingsgedrag en liquiditeit.

Betaaldata

Hoe goed of slecht heeft het bedrijf tot nu toe betaald?

Jaarrekeningen

Financiële informatie, zoals de balans, winst- en verliesrekening en ratio’s.

Faillissement informatie

Informatie over surseances, schuldsaneringen en faillissementen.

Beperk uw financiële risico’s tot een minimum

Wanbetalers of betalers die structureel te laat zijn, hebben een grote impact op uw cashflow. Wist u dat dit een van de grootste oorzaken is dat een bedrijf failliet gaat? Een kredietrapport kan worden ingezet om de financiële risico’s tot een minimum te beperken. Een kredietrapport gaat nog veel verder dan alleen het checken van de financiële situatie van een bedrijf. Zo krijgt u inzichten in de markt en waar deze zich naartoe beweegt, waar mogelijkheden zijn om te investeren en waar u juist niet in moet stappen. Kredietrapporten bieden uitkomst in:

 • Het voorkomen en terugdringen van afschrijvingen. Afschrijvingen terugdringen kan op jaarbasis veel geld schelen.
 • Het optimaliseren van werkkapitaal Wanneer geld eerder wordt geïnd, hoeft u minder geld te lenen en minder rente te betalen.
 • Het verkleinen van operationele risico’s Door bijvoorbeeld zaken te doen met betrouwbare leveranciers.
  Processen beter aansturen Door volledige inzichten in prospects, klanten en hun betaalgedrag kunnen processen beter worden aangestuurd. Kredietinformatie wordt niet alleen gebruikt voor financiën, maar kan ook voeding zijn voor sales. Waar moet sales zich op richten? Welke prospects zijn de moeite waard en welke niet?

Wist u dat in zeker 25% van de gevallen wanbetaling de oorzaak is van het faillissement van een onderneming?

Internationaal

Creditchecken maakt het - via machine learning - mogelijk om verbanden te leggen tussen de grote hoeveelheid data die beschikbaar is. Deze data overstijgt zelfs landsgrenzen en is essentieel voor risk-, marketing- of compliance manager. Zij kunnen eenvoudig een kredietrapport aanvragen en krijgen direct inzicht in het betaalgedrag van de relatie.

Interesse gewekt?

Neem contact op voor vragen